5 boja koje treba izbegavati i pravila kojih se treba pridržavati.

Pre svega, tokom osmišljavanja kreacije, potrebno je da pronađete pravu ravnotežu između elegancije i svedenosti. Svečana haljina, naime, ne sme da bude ni prekratka ni preduga, ni previše ležerna ni previše svečana. Drugo, tu je boja. Ovaj aspekt ne treba olako shvatiti ako ste gošća, a još više ako ste deveruša. Kao što znamo, i kako nas tradicija uči, mlada nikako ne sme da bude zasenjena na svoj veliki dan, pogotovo ne pogrešnim odabirom nijanse haljine. Dakle, koje su tradicionalne boje koje na koje treba da zaboravite kada ste pozvani na venčanje?

Ovo je 5 boja:

Bela

Nositi belo na venčanju ravno je nepoštovanju. To je boja mladine haljine i možda ćete ostati zapamćeni kao osoba koja je želela da je stavi u drugi plan na njen najlepši dan. Dakle, apsolutno je zabranjeno!

Bež

Danas nije neuobičajeno venčati se u bež boji. Dakle, u ovom slučaju važi isto pravilo, bolje je ne preuzimati nepotrebne rizike i pronaći drugu alternativu.

Boja kože

Poslednjih godina trend u kolekcijama venčanica bio je lansiranje nude tonova kao nove alternative klasičnijoj beloj. Stoga pre nego što odaberete odeću u ovoj boji, proverite da li se dopada mladi. A ako niste toliko bliski, izaberite drugu opciju, nema smisla rizikovati.

Crna

Crnu vezujemo za tugovanje, zbog čega nije prikladna boja za srećan i radostan događaj poput venčanja. Ovo razmatranje takođe se odnosi na ljubičastu. I premda je crna, u nekim okolnostima, dopuštena na ceremonijama koje se održavaju nakon 19 h, da se razumemo, bolje ju je izbegavati.

Svetle boje, ali ni drečave

Boje poput pastelno plave ili bledoružičaste su prevrtljive – danju mogu da izgledaju dobro, ali noću možete izgledati kao da ste odeveni u belo, baš poput mlade. Zašto rizikovati? I uvek poštujući mladu i njen dan, ni prejake boje nisu dobre jer privlače pažnju na vas i oduzimaju je slavljenici. Vatrenocrvena spada, na primer, u ovu kategoriju.