Trenutno su najpopulraniji nastavci kultnih filmova pa je tako najveći broj njih među onim filmovima čije snimanje je u toku. Ili su u fazi postprodukcije a koje publika željno iščekuje u 2023. godini. Nastavci filmova koje iščekujemo stižu.

Prvi je red probio nastavak kultnog fima „Top Gan“ koji je zaradio više od milijardu dolara. Ako se po jutru dan poznaje veliki bioskopski hitovi nas tek očekaju.

Ovogodišnji blokbaster „Top Gan: Maverik“ je, film Toma Kruza sa najvećom zaradom.

Naredne godine bićemo u prilici da gledamo još jedan nastavak s njim. S tim da smo na njega morali da čekamo samo četiri godine, a ne trideset šest kao u slučaju Top Gana.

U pitanju je „Nemoguća misija“ sedmi deo špijunske sage. Sa bužetom od neverovatnih 290 miliona dolara. Možemo biti sigurni da će nas u bioskopu čekati, ako ništa drugo, onda bar spektakl.

Kijanu Rivs u ulozi plaćenog ubice iz naslova po svemu sudeći će upucati na stotine protivnika.

Čed Stahelski ponovo režira, a na velikom platnu ćemo još jednom gledati Lorensa Fišburna, Ijana Mekšejna i Lensa Redika u svojim prepoznatljivim ulogama.

Među novim licima će se naći Doni Jen, veteran hongkongške kinematografije, Šamije Anderson i Bil Skarsgard.

NASTAVCI FILMOVA

Prva Dina je ostala donekle nedorečeno jer je ekranizovana samo prva polovina istoimenog naučnofantastičnog romana Frenka Herberta.

Ako je taj film bio uvod u svet galaktičkih plemićkih porodica i predstavljao svojevrsno upoznavanje s njihovom civilizacijom, onda će nastavak doneti više avanture i akcije.

Novi film avanturističke sage o arheologu Indijani Džounsu neće režirati Stiven Spilberg, reditelj prva četiri dela.

Na njegovo mesto je došao Džejms Mengold, koji ima nekoliko filmskih hitova iza sebe.

Harison Ford će po svemu sudeći poslednji put tumačiti glavnog junaka, a njemu će se ispred kamere pridružiti još Fibi Voler-Bridž, Mads Mikelsen, Antonio Banderas, Šonet Rene Vilson i Tobi Džouns.

Ben Aflek će se vratiti u ulozi Betmena u predstojećem nastavku filma „Akvamen“ pod nazivom „Izgubljeno kraljevstvo“.

Njegov povratak najavio je Džejson Momoa u objavi na Instagramu. Glumac je objavio selfi sa Aflekom, a u opisu je napisao:

„Ponovno ujedinjeni, Brus i Artur. Volim te i nedostaješ mi. Uhvaćeni na setu, sjajne stvari dolaze u „Akvamenu 2“.