U septembru nas očekuju sjajni filmovi. Stižu nam trileri, romantične komedije, biografski filmovi, nastavci voljenih ostvarenja. Koje iščekujemo duži niz godina, pa smo odlučili da izdvojimo pojedine oko kojih se diže najveća pompa.

Ovo su filmovi koje jedva čekamo da pogledamo u septembru 2022:

1. Pearl

Zaglavljen u karantinu na Novom Zelandu usled pandemije, režiser Ti West je počeo da snima prikvel svog slasher horor filma X, čim je s prvim završio i pre nego što ga je iko javno najavio. Glumica Mia Goth je skinula old-age protetiku kako bi zaigrala svoju mlađu verziju ubice Pearl.

2. Moonage Daydream

Poznat po svom ostvarenju Kurt Cobain: Montage of Heck, režiser Brett Morgen u dokumentarnom filmu Moonage Daydream prikazuje život Davida Bowiea kroz dosad neobjavljeni video-materijal. Rolne filma od 16mm i 35mm donose nam “kreativno, muzičko i duhovno putešestvije” pop zvezde. Ostvarenje je premijerno prikazano na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu gde je pobralo odlične ocene – i kritičara i gledalaca. Napominjemo i da je ovo prvi film koji je odobrio legat Davida Bowiea, što znači da je Morgenova vizija ona koju bi i Bowie odobrio.

Blonde

Norma Jeane Baker je odrasla u sirotištu i raznim starateljskim domovima, imala je tri bezuspešna braka i više pobačaja, i potom preminula sa 36 godina. Bol i samoća su dovele do toga da Norma Jeane postane Marilyn Monroe, što je glavna teza od koje polazi režiser Andrew Dominik u svom dugoiščekivanom Netflixovom filmu Blonde. Zasnovan na istoimenom romanu Joyce Carol Oates, Blonde je fiktivna i visoko stilizovana interpretacija tragičnog života Marilyn Monroe.

Ticket to Paradise

Slavni duo, Julia Roberts i George Clooney, prvi put se zajedno na filmu pojavio pre više od dvadeset godina, a sad ćemo ih gledati i u novom ostvarenju pod nazivom Ticket to Paradise. Njih dvoje igraju bivše supružnike koji se sastaju na ćerkinom venčanju. Verujući da će njihova ćerka napraviti istu grešku kao i oni, udružuju se kako bi okončali vezu budućih novopečenih supružnika. Sinopsis deluje zabavno, a uz njihovu harizmu, verujemo da će ovaj power duo privući brojne gledaoce u bioskopske dvorane.