Zahvaljujući procvatu streaming platformi, u poslednje vreme ima fenomenalnih mini serija. (Za mnoge od njih je zaista šteta što ne traju duže), a svaku od njih možete da pogledate za samo jedan dan.

Oštri objekti/Sharp Objects 

Priča o novinarki Kamil Priker koja se vraća u rodni grad kako bi istražila priču o ubijenim maloletnicama. U pitanju je psihološka drama i jedna od najboljih uloga Ejmi Adams, ikad.

Scene iz braka 

Džesika Čestejn i Oskar Ajzak igraju bračni par i toliko su dobri da će vas bukvalno naterati da mrzite likove koje tumače, dok istovremeno prema njima osećate duboku empatiju. Rimejk Bergmanovih Scena iz braka (1973), ovo ostvarenje prikazuje kako može da izgleda jedan ljubavni odnos.

Damer – čudovište: Priča o Džefriju Dameru 

Serija o jednom od najozloglašenijih serijskih ubica u Americi, od kada se pojavila na Netflixu izazva niz kontroverzi. Evan Peters je maestralno odigrao lik psihopate, koji nije samo ubijao svoje žrtve (njih 17) nego je izvodio stravične eksperimente nad njima.

Treći dan/The Third Day

Miks drame i misterije, sa Džadom Louom u glavnoj ulozi. Engleski glumac igra Sema koji slučajno završava na neobičnom ostrvu, sa koga nikako ne može da ode.

Spremačica/Maid 

Rađena po memoarima Amerikanke Stefani Lend, Spremačica se kroz deset pedesetominutnih epizoda bavi teškoćama jedne mlade žene koja očajnički beži iz nasilne veze da bi zaštitila svoju ćerku. Glavnu ulogu tumači Margaret Kvali, a njenu majku igra njena mama u stvarnom životiu – Endi MekDauel.

The Undoing 

Osim radnje, koja je opisana u istoimenom romanu, ono po čemu će ova serija ostati upamćena jesu i fantastični kaputi koje nosi Nikol Kidman, odnosno njen lik – poznata njujorška psihijatrica, čiji muž biva optužen za ubistvo.

The Queens Gambit 

U seriji pratimo život Bet Harmon – od dvojčice koja tragično gubi roditelje do njenog uspona u svetsku šahovsku zvezdu. Ova serija je razlog što je prodaja šaha u svetu skočila u beskraj.

Mer iz Easttowna 

Iako smo je gledali u raznim ulogama, ublika je ulogu Kejt Vinslet u ovoj seriji ocenila kao jednu od njenih najboljih do sada. Ona je detektivka koja nikako ne uspeva da reši slučaj nestale osobe, u malom američkom gradiću. Pomalo ogorčena, razvedena, dobija mladog kolegu pomoćnika.

Anatomija skandala 

Ministar u Britanskom parlamentu je srećno oženjen čovek sa porodičnom kućom punom ljubavi, ali sve se menja kada jedna skandalozna, davnašnja tajna izađe na svetlost dana. Ovo je veliki povratak fantastične Sijene Miler na male ekrane.

Years and Years 

Serija koja prati porodicu Lajons u periodu od 2019. do 1934. godine. Odlična gluma, ali i surov i potencijalno realan prikaz budućnosti koji će vas baciti u ozbiljno razmišljanje.