Za srećan ponedeljak bustujte se dobrom listom pesama. Kad malo bolje razmislimo, verujemo da ne poznajemo osobu koja voli ponedeljak. Ono, osobu koja se raduje početku nove radne nedelje i spremna je da puna elana uskoči u svakodnevnu zbrku obaveza i zadataka. I nije stvar u tome da ja ne volimo svoj posao pa nam je ponedeljak mučan. Naprotiv, samo se tako opustimo za vikend, tako isključimo, naspavamo i odmorimo. Da nam je nova radna nedelja u fazonu – trep, trep, kad pre?!

Zato otvorite listu pesama za srećan ponedeljak.

Bob Marley – Sun Is Shining

“Sun is shining, the weather is sweet, yeah. Make you wanna move your dancing feet now. To the rescue, here I am…” Ovo je uvek odlična pesma da započneš svoj dan kakav god da je on tj. kakav god da će biti do samog kraja. Zaboravi na vreme, obaveze i probleme, samo se opusti i uživaj – tako je Bob Marli rekao!

U2 – Beautiful Day

“See the Bedouin fires at night. See the oil fields at first light. And see the bird with a leaf in her mouth after the flood all the colors came out (Day!) It was a beautiful day. Don’t let it get away.” Da, ponedeljak je, ali je svakako dan kao i svaki drugi, u suštini – prelep. Sigurno ćeš makar nešto lepo pronaći u njemu!

The Knocks – Learn to Fly

“All the stars and all the skies make me want to learn to fly. Take your hands and let them rise, let’s stay forever you and I…” Oh, ko još ne bi voleo da nauči da leti i samo odleti sa posla?! Ili makar malo leti po kancelariji?! Ako se zaneseš i počneš čudno da se ponašaš samo uputi kolege na ovu pesmu!

C2C ft. D. Martin – Happy

“You’ll never feel happy, until you try… Everybody needs this, happy thing.” Ovo je možda još i najbolja pesma ikada za jedan sumoran ponedeljak. Ponedeljak je stav. Sreća je stav. Ne možeš da budeš srećna, ako ne želiš da se nasmešiš!

Good Day – Nappy Roots

“We’re gonna have a good day. And ain’t nobody gotta cry today. Cause ain’t nobody gonna die today. Save that drama for another day. Heyyy we’re gonna have a good day.” Možeš li biti više motivisana da “razbiješ” ovaj ponedeljak nego uz ovu pesmu? O da, danas će biti dobar dan!