Prema feng šui filozofiji, naša kuhinja je usko povezana sa zdravljem i bogatstvom svih ukućana. Pored osnovnih pravila za uređenje prostorija, u kuhinju možete staviti i biljke kako biste uneli dobru energiju.

Kuhinja spada u element vatre jer se u njoj kuva hrana, dok biljke predstavljaju element drveta. U reproduktivnom ciklusu, drvo pali vatru, tako da postavljanje biljaka i cveća u ovoj prostoriji može podići pozitivnu energiju. Dobro je odabrati biljke koje su poznate po tome što privlače bogatstvo i promovišu dobro zdravlje. Izbegavajte one biljke sa šiljastim listovima ili bodljama kako biste umanjili nepovoljnu energiju i sprečili nesreću.

Evo 4 najbolje srećne biljke koje treba da stavite u svoju kuhinju:

1. Citrusi

Veruje se da stabla narandže i limuna donose sreću i obilje u vaš život. Pošto ove biljke imaju plodove, to takođe simbolizuje da će se vaš trud na kraju isplatiti. Citrusima je potrebno dosta sunčeve svetlosti, stoga ih stavite blizu prozora.

2. Zlatna puzavica

Ova biljka je vrlo otporna i laka za negu, ne zahteva mnogo pažnje, a vrlo je dekorativna. Idealna je za manje dostupna mesta poput vrha polica, ormana ili na frižideru. Ovi mračni i manje korišćeni prostori akumuliraju stagnirajuću energiju, tako da postavljanje biljke na to mesto može pomoći da se ona neutrališe.

3. Bambus

Veruje se da je bambus srećna biljka koja simbolizuje rast i bogatstvo, pa je samim tim sjajan način za stvaranje srećne kuhinje. Različit broj stabljika bambusa ima drugačija značenja- izaberite 3,5 ili 9 stabljika za svoju kuhinju jer simbolizuju dobro zdravlje i bogatstvo. Možete ga čuvati u uglu, čak i bez direktne sunčeve svetlosti

4. Sveže začinsko bilje

Očigledno je da je lekovito bilje usko povezano sa kuhinjom u kojoj se sprema hrana. Pravljenje malog vrta začinskog bilja ne samo da unosi svežu energiju u prostor, već uvek imate pri ruci sveže začine. Najpopularni su bosiljak, ruzmarin, nana, timijan i lavanda.