Zimski dani mogu biti “teški“, čak i za velike ljubitelje snega. Kretanje, obavljanje obaveza i socijalizacija, mogu mnogo brže iscrpeti energiju nego tokom vedrijih i toplijih dana. Osim umora, mnogi osećaju i velike promene u raspoloženju. Održavajanje pozivivne energije i želje za kretanjem može biti teško kada mnogi žele samo da završe dnevne obaveze i ušuškaju se u krevet, dok napolju pada sneg.

Postoji nekoliko malih navika koje mogu znatno pomoći ne samo fizički, već i mentalno. Njihovo održavanje može čak potpuno promeniti stav prema zimi, koja će postati podnošljivija i lepša.

Rutina nege

Lice, telo, kosa, nokti… Važno je izdvajati trenutke za sebe, koliko god je moguće. Odlazak u salon na feniranje ili kupovanje maske za lice podseća da negu ne treba zapostaviti. Takođe, ovakve aktivnosti podižu samopouzdanje. Cilj nije samo ulepšavanje, već mali znak pažnje i ljubavi prema sebi i svom telu, kao i ostajanje „u treningu“.

Telo i pokret

Održavanje rutine treninga je pogotovo teško kada dođe zima. Redovne vežbe u kući, odlazak u teretanu ili čak šetnja svetlucavim ulicama može biti dovoljno. Bolje je po fizičko i mentalno zdravlje, jer previše vremena u kući (samo zato što napolju nema mnogo sunca) može imati više negativnih nego pozitivnih efekata.

Novi hobiji

U slučaju da društveni život nije toliko zahtevan i moguće je provesti vreme u samoći, mirni trenuci u domu ne moraju biti potrošeni na spavanje ili gledanje serija. Hladno vreme je savršeno za negovanje veština i voljenih hobija. Isprobavanje recepata, crtanje i slikanje, pisanje i slične akivnosti će vežbati mozak i uvek popraviti raspoloženje.

Prijatelji umesto “zimskog bluza“

Ako svi saveti do sada nisu dovoljno efikasni, uvek je dobro osloniti se na prijatelje. Intimno okupljanje i uživanje u društvu nekada bude najbolji lek. Sigurno je da postoje zabavne aktivnosti u kojima svi mogu uživati u kući, ili čak napolju, uprkos hladnoći. Ispovedanje prijateljima o zimskom umoru može pomoći i iz toga se mogu razviti zajedničke ideje za borbu protiv tog osećaja.