Kapri torta je sjajna kremasta poslastica. A baza od piškota i kombinacija kremastog fila od vanile kao i osvežavajućeg fila od višanja je dobitna kombinacija.
Sastojci:
- 2 pakovanja piškota (210 g)
- 200 ml mleka za kvašenje piškota
- 1 vanilin šećer
Za fil:
- 650 ml mleka
- 5-6 kašika šećera
- 2 pudinga sa ukusom vanile(80g)
- 125 g maslaca ili margarina
Još:
- 300 g višanja
- 4-5 kašika šećera
- 2 pune kašike gustina
- 200 ml tečnosti
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
U mleko dodajte šećer i puding, pa kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Pokrijte i ostavite da se ohladi.
Odmrznite višnje, dodajte vodu i šećer.
Pomešajte gustin sa 50 ml vode, pa kuvajte dok ne provri, zatim još 2-3 minuta, pa onda dodajte gustin.
Ostavite da se ohladi.
Umutite slatku pavlaku, a zatim ohaleđeni puding umutite, pa dodajte margarin sobne temperature i opet mikserom sjedinite.
Piškote umočite u mleko u koje ste dodali vanilin šećer i ređajte na tepsiju.
Stavite pola voćnog fila, pa preko pola fila od vanile.
Zatim stavite 4 kašike umućene slatke pavlake, rasporedite, pa još jedan red piškota. Zatim ide druga polovina voćnog fil i fila od vanile.
Premažite sa ostatkom umućene slatke pavlake i dekorišite po želji.
NAPOMENA!
Kada odmrznete višnje, ta voda što je ostala i obična voda treba da čine 200 ml tečnosti.
Takođe od te količine tečnosti uzimate 50 ml za gustin.
Znači sve ukupno treba da bude 200 ml tečnosti.