Kupite biljke i cveće

Biljke i cveće ne samo da lepo izgledaju, već i lepo mirišu. Kupite sebi mirisne bukete sledeći put kada budete kupovali namirnice, ili još bolje, nabavite saksijske biljke koje će mnogo duže trajati. U stvari, neke biljke čak imaju pročišćavajući efekat na vazduh. Upijaju toksine iz vazduha, prašinu i klice koji se mogu naći u raznim kućnim proizvodima i nameštaju. Neke od njih, kao što su aloe vera, takođe su veoma jednostavne za održavanje. To ih čini savršenim izborom za baštovane koji još uvek nemaju mnogo iskustva sa biljkama.

Pre svega ovoga, prvi korak da vaša kuća miriše je da se rešite svega što loše miriše u njoj. Sprovedite test mirisa po celoj kući, tražeći područja koja su problematična. Obratite posebnu pažnju na poznata područja kao što su kante za smeće u kuhinji, kante za otpatke u kupatilu, police za cipele i sve kutije za odlaganje. Očistite svaku oblast i odložite sve što može izazvati loš miris.

Takođe pazite na vlažne prostorije sa lošom ventilacijom, jer to podstiče buđ i trulež, koji takođe smrde. A zatim primenite savete za vaše domaćinstvo koji su u tekstu iznad.

Za pravi užitak aromaterapije i tuširanje nalik na banjanje, jednostavno zavežite nekoliko grančica svežeg mirisnog bilja poput ruzmarina, matičnjaka i timijana u krajnji ugao kupatila ili kuhinje gde se neće pokvasiti. Kad god se neko istušira ​​pod toplim tušem ili perete sudove vrućom vodom, para i vlaga će aktivirati eterična ulja u bilju. Dodajte toj kombinaciji grančice eukaliptusa, koje se mogu naći u većini cvećara, da ceo prostor učinite još egzotičnijim.