Orhideja je cvet koji ima jaku simboliku.

Feng shui je drevno kinesko učenje koje govori o tome kako prostor oko nas može da utiče na energiju koju stvaramo. Unošenje simbolike iz prirode, poput biljaka i životinja, je još jedan način pospešivanja energije.

Simbolika i značenje orhideja u feng shui disciplini

Orhideje su prelepe biljke zapanjujućih cvetova. Postoje hiljade sorti orhideja.  Vekovima su orhideje bile simbol lepote i gracioznosti u mnogim kulturama, a nije teško shvatiti zašto je orhideja simbol lepote i savršenstva. NJihovo cvetanje je složeno i izvrsno i često izgleda besprekorno. Obično se smatraju savršenim cvetom zbog njihovog raznolikog i elegantnog cvetanja.

Uzgajanje orhideja može da bude izazovno i zahteva mnogo nege. Takođe nekada prođe mnogo vremena dok orhideja procveta, ali jednom kada procvetaju, cveće dugo traje, zbog čega je takođe simbol dugovečnosti i snažnog, dugotrajnog či-ja.

Korišćenje simbola orhideje u domu

U spavaćoj sobi

Ako želite da pozovete finog partnera, mogli biste da se odlučite za roze ili ljubičastu orhideju. Deo za ljubav u vašoj spavaćoj sobi je uglavnom krajnji levi ugao (kada stojite na vratima spavaće sobe okrenuti prema unutra).

Na ulaznim vratima

Da biste pomogli u podizanju feng šuija u svom domu, možete da postavite orhideju pored ulaznih vrata koja će biti vidljiva kada uđete. Izaberite orhideju u boji koja vas čini srećnim.

Poklon za prijatelja

Ona je i odličan poklon prijatelju. Poklanjanje orhideje može da simbolizuje dugoročno prijateljstvo.