Kafa je svakako jedna od stvari koju veliki broj ljudi prosto obožava. Sa prvim zimskim danima sve više dobijamo želju da se sklupčamo kraj prozora sa šoljicom omiljene kafe. To su momenti koji nas vraćaju sebi. Sa svakim gutljajem kafe, milina se razliva po našem telu, mozak radi baš kako treba i sve dolazi na svoje mesto.

To su naši momenti. Setimo se reči Nede Arnerić: „Dođete kući, skuvate kafu, sednete u fotelju, a oko vas tišina. I svako sam bira šta je to… Samoća ili sloboda.“

Za mene je to oduvek bila sloboda, jer sam upravo u tim momentima rešavala neke od najvažnijih problema, uživala u životu, sabirala misli…

Međutim, kako su ti momenti bili česti ili se dešavali tokom večernjih sati, ispijanje kafe je postajalo problem zbog previše kofeina. Ali, kako nisam ljubitelj tople čokolade ili kakaa, drugi napitak nije dolazio u obzir. Sreća te sam nedavno otkrila Grand Dekofe, pun ukus kafe bez kofeina.

Grand je iz pažljivo odabranih zrna kafe izdvojio kofein pre pečenja. Te je na taj način sačuvao prepoznatljiv i miris i ukus kafe, ali bez kofeina. Za mene je ova kafa pravo blagostanje. Sada mogu da je pijem bez ograničenja, kad god poželim. Bilo da je u pitanju okupljanje sa drugaricama kod neke od nas, sabiranje misli u tišini dnevne sobe ili jedna kafica sa kolegama na poslu.

Sada bez ograničenja uživam u prirodno aromatičnoj kombinaciji ukusa, u kojoj dominiraju slatkaste note pečenog lešnika i karamela, dok voćni akordi višnje u pozadini pružaju nežnu završnicu i uravnotežen ukus.

Uz šoljicu Grand Dekofe obavezno sebe počastim sa parčetom kremastog kolača sa bobičastim voćem i hrskavom podlogom od ovsenih pahuljica. To je moje vreme kojeg se ne odričem!