Hamburger je definitivno jedno od najtraženijih ukusnih jela, kada je brza hrana u pitanju. Ovaj podatak i ne čudi toliko, kada se uzme u obzir da se hamburger priprema sa toplom natopljenom lepinjom, salatom i mekanim mlevenim mesom. Često hamburgere jedemo u grilovima i restoranima. Ali zašto od sada ne bi počeli i kući da ih spremate?

Priprema hamburgera je obično brza i lagana. U ovoj situaciji je isti slučaj, ali će vas sada rezultat oduševiti.

Sastojci:

400 g mlevenog junećeg mesa, kašika običnog brašna, jedno jaje, so, biber, 3 kašike majoneza, 1 kašičica senfa, jedna kašika kečapa, sok od 1/2 limuna, 4 lista iceberg ili zelene salate, 1 kiseli krastavac, 1/4 ljubičastog luka, 2 zemičke, 1 paradajz, 4 listića topljivog sira za sendviče, 30 g putera

Priprema:

Meso posoliti i pobiberiti u većoj činiji, dodati jaje pa rukama umesiti.

Podeliti na dva dela, pa formirati burger debljine oko 2 cm.

Burgere pažljivo staviti na pleh, i u prethodno zagrejanoj rerni peći 5 minuta na 200 stepeni.

Izvaditi burger, uvaljati u brašno i na puteru zapeći u tiganju sa tako da meso dobije koricu.

Pomešati majonez, senf, kečap, sok limuna, salatu iseckanu na trakice i krastavac.

Na lepinje staviti dobijenu smesu, vreli burger preko nje, a na njega dva lista sira i list salate.

Zavisno od ukusa može se dodati i grilovana traka slanine, paradajz ili bbq sos.