Ukrasno cveće je izuzetno zastupljena stvar u domovima i na terasama kod većine ljudi. Iako je ovo godinje doba poznato po sivim i kišovitim danima, ipak možete da ulepšate vaš dom i napravite pravu ličnu oazu.

Ovo je ukrasno cveće koje cveta na otvorenom i tokom jeseni:

1. Dan i noć 

Predivna kombinacija teget i žute boje simbolizuje smenu noći i dana i predstavlja magičan cvet za hladne dane. Ove lepotice cvetaju raskošno tokom jeseni. Mogu se saditi tokom proleća u hladnijim klimama i trajaće do jeseni, ili ih možete tokom jeseni kupiti sa već razvijenim cvetom. Pri cvetanju, savetuje se da se cvet zaliva svakog dana, dok je prehrana u ovoj fazi nepotrebna. Vole vlažno i mokro dno, pa koristite saksije sa drenažnim rupama.

2. Helenijum 

Ako tražite unikatno i manje uobičajeno cveće na jesenjim terasama, ali izuzetno lepo, razmislite o negovanju helenijuma. Ovi cvetovi dolaze u žutoj, narandžastoj i crvenoj boji. Takođe, helenijum je odličan kao rezano cveće za jesenje aranžmane. U jesen helenijum treba orezati, tako da stabljike budu dužine šake. Biljku zalivajte redovno.

1. Hrizanteme 

Jesenji je cvet i lako se mogu gajiti u saskiji. Za najbolje rezultate potražite hrizanteme koje imaju više pupoljaka nego otvorenih cvetova (one će cvetati duže) i odmah ih presadite u veću posudu sa dobro dreniranom zemljom. Pri cvetanju, savetuje se da se cvet zaliva svakog dana, dok je prihrana u ovoj fazi nepotrebna.