Naravno, biti u braku nije uvek lako, brak sa sobom nosi izazove, krize, svađe, pomirenja, razlike, kompromise… Trebalo bi stalno raditi na tome da spajanje dva života na takav način odlično funkcioniše. Važno je pokušati, investirati, komunicirati…, piše zadovoljna.hr.

Ali postoje i one malo manje ozbiljne strane braka, ali veoma vredne. Brak, naime, sa sobom nosi mnoge pogodnosti koje nisu nužno romantične, poput činjenice da imate priliku da svaki dan provedete sa svojom srodnom dušom.

Neke od ovih nimalo romantičnih, ali veoma vrednih prednosti braka izdvojene su u nastavku.

1. Masna kosa nije smak sveta

Verovatno se sećate početaka veze kada se kosa prala na prvi znak masnoće.

Naravno, brak ne znači da nikada više nećete oprati kosu, ali znači da ste sada sa osobom koja će vas voleti čak i ako preskočite jedno ili dva pranja kose. Konski rep, na kraju krajeva, ima svoje prednosti.

2. Ne ometaju nas čudni zvuci usred noći

– Da li si čuo to?

– Da, verovatno je samo mačka.

Verovatno ste bar jednom usred noći imali sličan razgovor sa suprugom, a onda ste se okrenuli i zaspali.

Brak znači da imamo nekoga pored sebe da smiri svaku našu paranoičnu misao, a nekad su čudni zvuci značili pokrivanje glave i nesanicu, zar ne?

3. Uvek postoji šansa da niste sami smazali celu kesu čipsa / čokoladicu / kesu slatkiša

Upravo ste uzeli dve poslednje kocke čokolade od 200 grama. Mislili ste da možda nećete morati, ali onda ste se setili da je i vaš muž sigurno pojeo bar polovinu, pa ste nastavili da rado uživate u poslednjim zalogajima.

Bračni život znači da postoji osoba zbog koje ne osećate kajanje kada je hrana u pitanju.

4. Uvek imate društvo na događajima

Supružnik je osoba za koju više ne morate da brinete da će je na porodičnim okupljanjima udaviti rođaci koje jedva poznajete. Muž je osoba koja je tu da vam pravi društvo i da neželjene sagovornike udalji od vas.

5. Uvek imate nekoga pored sebe čak i u onim ne baš dobrim vremenima

Živimo u ludim vremenima, a vi stalno imate nekoga pored sebe. U redu, i ovde ima malo romantike. Jer on nije tu samo kada ti je kosa masna, kada treba da šetaš psa, a ne možeš, kada te treba spasti od dosadnog rođaka…

I to je super. Sjajno je imati nekoga ko je tu kada se osećate kao da vam se život raspada. Brak može da bude velika stvar, bitno je samo da u njemu svako pronađe stvari koje ga čine srećnim i da pronađu lepotu i vrednost u svakodnevnim, samo naizgled beznačajnim trenucima..