Roditeljski savet je uvek korisni jer su iz najbolje namere. Zbog čega budete još dodatno zbunjeni, na svu brigu koju svakodnevno osećate prema svom detetu. Da li ste tražili neki savet? Najčešće ne,ali svi se postavljaju tako da su pametniji i sve bolje znaju od vas.

Ono što je jedna mama napisla na društvenim mrežama je u stvari najbolja i jedina stvar koju treba da znate kada beba stigne kući. Ako ste mladi roditelj, roditeljski savet će biti vrlo korisni.

Ona je prvo napisla da je cenila sve savete koje je dobijala od bližnjih kako što je sestra, mama i svekrva. Ali problem se javio u „preteranom mešanju“. „Jednom kada ih poslušate ili tražite savet, vi ulazite u vrzino kolo. Stalno će vam govoriti šta treba. A šta ne treba da radite i tome nema kraja“, rekla je mama.

Sada kada je dete malo poraslo shvatila sam da je najbolji savet upravo onaj koji sam dala sama sebi: „Mama najbolje poznaje svoje dete i bez obzira što nema iskustva, ona će uvek naći najidealniji način da pomogne sebi i svom detetu“. Objasnila je mama i dodala: „Zato sada kada me neko pita uvek kažem isto. Slušajte samo one savete koje zatražite, za sve ostalo se isključite. Ono što vam stalno neko govorite naučićete sami kroz svoje iskustvo i to je sasvim dovoljno.“

Nemojte se nikada osećati loše ako neki savet ne poslušate, uživajte, odrastajte zajedno sa svojim detetom i učite kroz svoja iskustva .“Zato sada kada i sama imam potrebu nekog da posavetujem najradije zaćutim. I trudim se da pomognem na neki drugi način“. Zaključila je mlada mama.