Rolat od džema sa ribizlama je nešto drugačije što zasigurno do sada niste probali.

Napravite ga kao dezert uz današnji ručak i uživajte u savršenom ukusu.

Rolat sa džemom od ribizle

 

Sastojci:

200 g ribizli

80 g šećera

3 g želatina

5 jaja

50 ml mleka

120 g brašna

80 g putera

50 g šećera u prahu

160 g mekog sira (može i rikota)

Priprema:

Stavite u šerpicu na šporet ribizle, šećer i želatin i dovedite do ključanja. Nakon toga kuvajte još 5 minuta. Procedite i ostavite da se hladi 20 minuta.

Umutite jaja sa šećerom penasto. Dodajte mleko pa mutite još. Na kraju umešajte brašno špatulom. Dobijenu smesu izlijte u pleh obložen pek papirom, poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni 180 stepeni 10-12 minuta.