Uređenje trpezarije nije naporan posao ako tako izgleda na prvu. Prema Feng Shui disciplini trpezarija je simbol porodične harmonije. To je mesto gde se okupljamo sa najmilijima, tako da želimo da ovde vlada najlepša energija.

Feng shui u trpezariji – Uređenje trpezarije

Trpezarijski sto

Oblik je jedan od alata koji feng shui koristi za pomeranje energije u dom. Možete namerno da izaberete oblik svog trpezarijskog stola kako biste podržali određenu vrstu energije koju želite da napravite. Tako se počinje uređenje trpezarije.

Kvadratni ili pravougaoni sto je najbolji ako želite da pozovete više stabilnosti i uzemljenja, ili ako je vaš cilj da imate manje drame u porodici ili prijateljstvima. Ovalni ili okrugli sto je odličan za stvaranje nežnog protoka či energije po prostoriji.

Stolice u trpezariji

Ako želite da se vaša porodica i gosti opuste i zadrže, pobrinite se da imate udobne trpezarijske stolice. Potražite stolice sa naslonima. Takođe bi trebalo da bude dovoljno mesta oko svake stolice tako da svako može nesmetano da ustane. Trebalo bi da se uzme u obzir i broj trpezarijskih stolica. Ako želite da steknete više prijatelja i imate više gostiju, pobrinite se da imate više stolica od broja ljudi koji žive u vašem domu.

Tepih u trpezariji

Tepih je odličan dodatak trpezariji jer će pomoći da se energija u prostoru smiri. Iz perspektive dizajna, važno je da odaberete tepih odgovarajuće veličine. Uverite se da trpezarijske stolice nisu van njega kada ga postavite.