Ana je u životu mnogo toga prošla. Njena najveća podrška i dan danas je nekadašnji bračni partner i kolega Dragan Mićanović, sa kojim je bila 13 godina u braku. Bili su u braku punih 13 godina, a važili su za skladan par, koji se zabavljao godinama pre stajanja na „ludi kamen“.

Ana i Dragan odlučili su da se venčaju samo u prisustvu roditelja, a matičarki su tražili da do sklapanja braka dođe tačno u ponoć, kako se i dogodilo. O ovom njihovom potezu se dugo pričalo. Da bi nešto kasnije na svet došla njihova prva ćerka Iva, a šest godina kasnije i druga, Lena.

Par se 2011. godine razveo, ali su za razliku od mnogih poznatih ličnosti, ostali prijatelji i u dobrim odnosima.

Ipak, Ana nije lako podnela rastanak od Dragana. Nakon razvoda je upala u depresiju.

„U životu sam se najviše borila za stvari u koje sam verovala kao što su iskrenost, snaga, autentičnost, tačnost, otkriće novog… Nisam uvek bila uspešna u tome, ali borba i nije da uvek uspete. Život je sastavljen i od lepih i od ružnih trenutaka. Da nema teških, ne bih znala da je to život. Jedna od težih faza je bila depresija. Još sam tu, tako da mora da sam izašla jača. Prošla sam dobar dril, osnažila sam i dosta sazrela. Imalo je puno veze sa sazrevanjem i ne mislim na godine. Mislim na to da životne faze ne teku uvek sa godinama“, rekla je pre nekoliko godina glumica za Kurir.

Ana je priznala da joj je drago što je uspela da se izbori i da i dan-danas ima osmeh na licu.

„Drago mi je što nisam izgubila osmeh i čar igre. I to neko dete u sebi“, priznaje.