Bata Stojković koji je ostvario niz maestralnih uloga u pozorištu i na filmu. Uključujući uloge u komadima „Profesionalac“, „Balkanski špijun“ i „Urnebesna tragedija“. U antologiju srpskog filma spadaju njegove kreacije u filmovima „Ko to tamo peva“. „Maratonci trče počasni krug“. „Balkanski špijun“. „Čuvar plaže u zimskom periodu“. „Varljivo leto ’68.“.

Snimio je i više televizijskih drama i serija. Široku popularnost stekao je likom Bubuleje u televizijskoj seriji „Diplomci“, a jednog od najvećih srpskih slikara 20. veka Miću Popovića inspirisao je da naslika seriju slika s likom Gvozdena.

Prvi angažman nakon završenih studija dobio je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (1959) a zatim je karijeru nastavio u Pozorištu Atelje 212 (1962). Poslednjih godina života njegov pozorišni opus vezan je za Zvezdara teatar gde je igrao od 1987. do 2002. godine i gde je odigrao sedam uloga sa čak 1.102 izvođenja.

Poslednju predstavu Bata Stojković u ovozemaljskom životu odigrao je 13. februara 2002. godine, na sceni koja danas nosi njegovo ime. Bila je to predstava Profesionalac Dušana Kovačevića, u kojoj je 416. put tumačio ulogu Luke Labana.

Odigrao je preko 80 pozorišnih uloga i snimio 68 filmova, više od 50 TV drama i 20 TV serija. Mnoge od njih danas čine antologiju i istoriju srpskog pozorišta i kinematografije.

Neki od filmova u kojima je igrao su Varljivo leto ’68, Maratonci trče počasni krug, Ko to tamo peva itd.

Velika scena Zvezdara teatra nosi ime Scena Danilo Bata Stojković od 2011. godine.

Bio je maestralan glumac.