Stojnić je 2001. godine u ispovesti za TV Novosti progovorio o tajnama svog višedecenijskog trajanja na sceni. Između ostalog, objasnio je i kako je snimljen legendarni vanvremenski hit, njegova prva pesma, „Bila je tako lijepa“, koja se pretvorila u Stojnićevu „ličnu kartu“. Tekst prenosimo u celosti:

-Nije lako odrediti koja je od važnih raskrsnica u nečijem životu ona najvažnija. Najčešće to i nije samo jedan trenutak, nego niz događaja, slučajnih susreta, iznenadnih poznanstava… Tako se nekako desilo i sa mnom.

 Mada sam rođen u Beogradu, na Crvenom krstu, hteo sam da se osamostalim, odvojim od roditelja. Međutim, već na prvom ispitu sam pao: nisam bio informisan kako da radim pismeni! Da ne bih izgubio dečiji dodatak, koji je tada bio poveliki, dovoljan da se izdržavam, jedan profesor mi je pomogao da pređem u Skoplje, na tu istu grupu. Ispostavilo se da sam tamo došao na romansku filologiju, što se meni više svidelo. Otac je mogao da nastavi da mi šalje dečji dodatak. Ali, bilo mi je to ipak malo, pa sam počeo da tražim posao. Tako sam počeo da pevam na igrankama, jer sam samo to umeo da radim.