Lice Dženet Mekardi bilo je na ogromnim bilbordima, na kutijama od pahuljica, majica, časopisa, igračaka… Plesala je na sceni sa Mišel Obamom i pevala na za Dan zahvalnosti. Činilo se da je njen život oličenje snova svakog tinejdžera. Ali sve je to bila laž.

Dženet Mekardi je odrasla u relativno siromašnom okruženju i školovala se kod kuće sa tri starija brata. Njena majka je sanjala da postane glumica i odlučila je da svoje neostvarene ambicije prenese na ćerku. Njen otac (koji, kako je saznala nakon majčine smrti, nije bio njen biološki otac) radio je dva posla i bio je, kako je Dženet rekla, „osoba koja nije bila emocionalno vezana za porodicu“.

Dženetina majka je donosila svaku odluku umesto nje. Do 12. godine prala je ćerki kosu, obrijala joj noge i obavila „pregled dojki i vagine“. (Dženetina majka je dobila rak dojke kada je imala dve godine).

– Zaista je naporno radila da održava naš odnos majke i ćerke. Sada vidim da je taj odnos bio uslovljen, ali u to vreme sam razmišljala: „Oh, mama i ja imamo vezu koja je tako posebna“. Samo da to nije bilo maltretiranje – rekla je glmica jednom.

Odnos sa njenom majkom bio je veoma toksičan. Dženet je živela u stalnom strahu, nije želela da razočara ili naljuti svoju mamu. Plašila se i da će njena majka ponovo dobiti rak. Cela porodica se prema Debri odnosila kao prema bebi. Dženetin brat, pet godina stariji, i dalje se oseća krivim što nije shvatio zlostavljanje koje je njihova majka činila nad njegovom sestrom. On je rekao da je i njegova majka bila „ekstremno agresivna prema njegovom ocu“ i da ga je takođe psihički zlostavljala.

Majka ju je podsticala na anoreksiju, nazivala je „ružnim čudovištem“

Kada je Dženet imala 11 godina, njena majka je počela da joj pomaže da smanji kalorije i podstiče je da postane anoreksična kako bi odložila pubertet i rezervisala više uloga za svoju ćerku. Bilo je trenutaka kada je uznemirujuće mala težina mlade glumice privukla pažnju onih oko nje. Uključujući pedijatra i instruktora plesa, ali niko nije bio dovoljno ozbiljan da interveniše. Dženet je mrzela svoje telo. Prvo, kada se borila sa anoreksijom, a zatim sa prejedanjem i bulimijom. U jednom trenutku je izgubila kutnjak zbog karijesa uzrokovanog čestim povraćanjem.

Kada je Dženet bila u tinejdžerskim godinama i postajala zaobljena, paparaci su je uhvatili na Havajima sa dečkom za kojeg njena majka nije znala. Debra joj je poslala veliki broj uvredljivih porukama, nazivajući je „malom kurvom” i „ružnim čudovištem”. Pokušala je da sabotira i njenu karijeru, postavljala je uvredljive komentare na stranicama fan klubova i pokušavala da navede fanove da se okrenu protiv nje.