Festival kratkog metra, kako sam naziv kaže, prikazuje isključivo filmove kratkog formata i najmlađi je međunarodni festival u Hrvatskoj. Film Presuda biće prikazan i na Festivalu Da Vinči u Los Anđelesu, a do kraja godine naći će se i na festivalima u Londonu, Raveni, Pitsburgu, Nju Džersiju.

Kao i na Madonie Film Festivalu u Palermu, na kojem je osvojio nagradu za najbolji studentski film.

Film Presuda  prikazuje porodično nasilje kao okidač ubistva. Filmsko ostvarenje Dore Jung na autentičan način ukazuje na mane jednog sistema poput Kafkinog Procesa.

 

Pogrešno postavljeni pravni sistemi demotivišu žrtve da se brane. Scenario je pisao Danilo Bjelica, a uloge tumače Hana Selimović, Miloš Timotijević, Lazar Đukić, Dušanka Stojanović Glid, Srna Đenadić i Danica Nikolić. 

Film Presuda prati priču advokata Davida Kluga. Advokat Klug po službenoj dužnosti dolazi u pritvor i upoznaje se sa ženom koja je optužena za ubistvo muža.

Nakon napetog razgovora sa optuženom Anom Knežević koja odlučuje da progovori i ispriča činjenice o svom braku i nasilju koje je trpela. Advokat Klug se suočava sa pretnjama nakon što odlučuje da pomogne optuženoj Ani Knežević i izbori se za istinu.