Nikola Pejaković, glumac, reditelj, scenarista i bluz muzičar. Čovek koji sebe maksimalno daje već godinama u mnogim sferama javnog života i isto toliko uspešno traje nikada nije krio da je u jednom trenutku svog života bio na pogrešnom putu te upao u kandže droge i alkohola. Sada, u jednoj emisiji  priznaje da život deli na dva dela.

 Rano sam počeo da pijem. Sada samo voda, evo već deset godina. Neko popije svoje što je tebalo da popije. Krenuo sam da pijem rano. U Banjaluci je to porodičan sport koji se prenosi s kolena na koleno. Svi piju, i ovde i tamo, svi pijemo. Alkohol je nekako prihvaćen porok – kaže Nikola Pejaković i dodaje:

– Lakše je kada se priča o alkoholu, to je u stvari javna ispovest. Hrist je rekao ispovedajte se jedni drugima, mnogo je lakše.

Danas se ipak slaže da reč droga ne treba ni izgovoriti.

U pomenutoj emisiji glumac je iskreno govorio i o tome zašto je izbačen iz osnovne škole, a priznao je i da on nema osećaj sreće.

– Ima ljudi koji znaju da ja nemam osećaj sreće. Tuga, e to je već moj teren. Vrhunac sreće koji mogu da osetim je radosna tuga – rekao je između ostalog Nikola Pejaković.