Kventin Tarantino, ekscentrični filmski režiser, scenarista i glumac. Poznat po neprevaziđenim filmovima „Pretparačke priče“ i „Kill Bill“ kao i drugim ostvarenjima. Gostovao je u američkom podkastu ReelBlend Podcast u kojem je govorio o filmu.

On je tom prilikom promovisao svoj projekat koji je pokrenuo sa svojim dugogodišnjim prijateljem i saradnikom Rodžerom Ejverijem. U kojem oni zajedno u svom podkastu gledaju originalne VHS kasete iz arhive video-kluba u kom su zajedno radili pre više od 30 godina.

Kada se nađete u društvu Tarantina onda je neizbežna tema najboljeg filma svih vremena.

Prema njegovom mišljenju najbolji film svih vremena je „Ajkula“ Stivena Spilberga.

Ovaj film, snimljen 1975. godine, bio je među prvim blokabsterima Spilberga, osvojio je tri Oskara, a nominaciju za najbolji film izgubio je te godine od filma „Let iznad kukavičijeg gnezda“.

Čini se da je majstorska režija Spilberga sasvim dovoljan razlog da jedan Tarantino proglasi ovaj film najboljim svih vremena.

Međutim, Tarantino ne bi bio Tarantino da se „đavo ne krije u detaljima“.

Naime u engleskom jeziku za film se koriste dve reči – film i movie. Ne postoji tačno definisana odrednica, ali za filmove izuzetnog umetničkog kvaliteta više se koristi reč film, dok se za bioskopske najčešće koristi reč movie.

– „Ajkula“ je najbolji film (movie) ikad snimljen. Možda ne i najveći film (film). Ali jeste najveći film (movie) ikad snimljen. Tu su i drugi filmovi (movies) koji mogu da mu pariraju. Ali što se tiče filma (movie) nema boljeg od „Ajkule“ – izjavio je Kventin Tarantino, ostavljajući nas da razmislimo na šta je tačno mislio, znajući da je „đavo u detaljima“: