Maja Sabljić bila je u braku sa američkim biznismenom srpskog porekla Đorđem Zečevićem sve do njegove smrti.

Glumačku karijeru započela je 1979. godine i aktivno je snimala filmove i serije za domaće tržište sve do početka ovog veka. Dugo godina nosila je epitet jedne od najlepših i najpoželjnijih domaćih glumica.

Maju pamtimo po ulogama u filmovima “Groznica ljubavi” (1984), “Pazi šta radiš” (1984), “Kamiondžije opet voze” (1984), “Druga Žikina dinastija” (1986), “Policajac sa Petlovog brda” (1992, 1994), “Ona voli Zvezdu” (2001), “Lavirint” (2002), ali i seriji TV seriji “Bolji život” (1990).

Maja Sabljić se nakon filma Lavirint povlači iz sveta glume, sve dok nije zaigrala u domaćoj seriji “Junaci našeg doba” 2019. godine. Iste godine pojavila se na jednom događaju. Tu je primila nagradu i pokazala da je i danas veoma lepa i atraktivna.

– Više ne razmišljam o tih dvadeset godina provedenih u kinematografiji i kao da je to bio moj neki drugi život – rekla je Maja svojevremeno.

Inače, glumica još od 1993. godine živi u Americi, tačnije u Los Anđelesu. Kako se pisalo, tamo živi raskošnim životom i to na Bulevaru sumraka, između Holivuda i Beverli Hilsa.

Bila je u braku sa američkim biznismenom srpskog porekla Đorđem Zečevićem sve do njegove smrti, 2012. godine.

– Glumci u Holivudu žive u svom zatvorenom svetu. Ali, najveće zvezde su u stvari najnormalnije i najprijatnije osobe. To mi je bilo baš fascinantno. Pošto smo se moj pokojni suprug i ja družili sa Dan Tanom. Često smo bili u jednom od njegovih restorana. Viđali smo poznate glumce. Ali, njih niko ne sme da davi. Međutim, one koje je Dan Tana pozdravio ili se družio s njima, viđali smo ih i mi. Ispričala je Maja svojevremeno, koja danas živi na relaciji Los Anđeles – Beograd.