Mirjana Bobić Mojsilović  je morala da kroz život da nastavi sama sa detetom, a novinarstvo je zamenila pisanjem knjiga.

„Imala sam dva izbora, da odem kod mame u krilo i nastavim da plačem i drugo da uzmem život u sopstvene ruke i radila sam to kako sam znala i umela. Da li je uvek bilo dobro sigurno nije, da li sam bila spektakularna nisam. Bavila sam se novinarstvom. A kada mi se učinilo da više nemam šta da kažem i da gotovo svaki moj pasus prelazi u literaturu otišla sam iz tog sveta i počela da pišem knjige.

Sećam se da sam ih prodavala po Knez Mihajiovoj. Stavim Milu u ‘Reno 4’ da nam kola ne odnesu panduri i onda idem od knjižare do knjižare. Keš je tada bio i onda sve po deset, dvadeset dinara samo joj ubacim kroz onaj mali leptirić na autu i kažem: ‘Milence broj’. Vraćale smo tako naše dugove i živele od toga“. Kazala je nekadašnja novinarka Mirjana Bobić Mojsilović, prenosi „Story“.

Mirjanin muž, doktor Ljubomir Buca Mojsilović, bio je njena najveća ljubav, a zbog ćerke se više nije udavala.

„Bilo je ljubavi u mom životu, strasti i ludila i svega, ali očigledno nikada nisam htela da se udam. Svesno sam birala muškarce s kojima nisam mogla da ostvarim tu vrstu veze, da ne bih ugrozila svoju ćerku. Za dete je ta situacija uvek potresna i ono je uvek oštećeno“, izjavila je.