Naša poznata glumica Neda Arnerić, imala je tokom svoje bogate karijere, nebrojeno mnogo glavnih uloga. Još kao tinejdžerka pojavljivala se na malim ekranima. Za kratko vreme je publici pokazala sav glumački raskoš i talenat kojim raspolaže. Pored izuzetnog talenta za glumu, Neda je široj publici ostala u sećanju i zbog svoje lepote. Ova glumica je plenila svojim izgledom na javnoj sceni i pozorišnim daskama.

Neda Arnerić je imala samo šesnaest godina kada je upisala Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju. Studirala je u klasi profesora Milenka Maričića. Međutim, kako je zakon nalagao, studenti prve i druge godine fakulteta, nisu smeli snimati filmove i predstave. U tom periodu, prepoznavši njen talenat, reditelji sa raznih strana su Nedi slali ponude, nudeći joj glavne uloge u njihovim ostvarenjima.

Naša poznata glumica koja je u tom periodu bila jako mlada, stajala je na raskrsnici. Ispred sebe je imala dve opcije: Nastaviti dalje sa studijama ili prihvatiti mnogobrojne ponude, koje su je potencijalno mogle vinuti u slavu. Neda je izabrala drugu opciju. Iako je kasnije postala jako uspešna u svom pozivu, na kraju nikada nije stekla diplomu glumice. Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju je napustila, ali se i bez diplome dokazala kao izvrsna glumica.

Međutim, glumica je želela po svaku cenu da udovolji želji svojih roditelja, koji su plašeći se, da će se ponude kad-tad smanjiti, nastojali da njihova ćerka stekne diplomu nekog fakulteta. Tako je 1980. godine, diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.