Lepota i elegancija su svakako stvari koje se prve primete kod žena. Za ove najlepše žene kažu da su na vrhu trona lepote i da predstavljaju ženski ideal!

Izgleda da su holivudske ikone bez botoksa i fotošopa ipak dobile bitku u odnosu na popularne lepotice koje imaju privilegije novog milenijuma. Sudeći prema novom istraživanju sprovedenom među Britankama, najlepša i najstilizovanija dama svih vremena je Odri Hepbern.

Filmska diva, najpoznatija po ulozi Holi Golajtli u filmu „Doručak kod Tifanija”. I tamnoputa Bijonse se našla na ovoj superironoj listi, ali na petom mestu.

Kada je lepota u pitanju na drugom mestu našla se zanosna Merilin Monro, dok je treće mesto zauzela očaravajuća Grejs Keli. Četvrto mesto zauzela je italijanska seks bomba Sofija Loren.

Čak ni Skarlet Johanson nije uspela da se porobije među prvih pet lepotica, a najplaćeniji top model svih vremena Kejt Mos zauzela je tek osmo mesto.

Čak 68 odsto ispitanica odgvorilo je da samopouzdanje čini ženu lepšom, a 58 odsto istaklo je da na žensku lepotu najviše utiče zaljubljenost. 39 odsto žena reklo je da im šminka diže samopouzdanje.

Iznenađujući rezultati ankete pokazuju da su žene nakon 55. Godine života zadovoljnije svojim izgledom u odnosu na žene starosti između 18 i 24 godine.

Mlađe devojke su priznale da se više šminkaju, u odnosu na one starije koje se više oslanjaju na kozmetiku protiv bora.

Ipak, Britanke su izgleda poprilično „plitkog džepa” jer za ulepšavanje mesečno izdvoje manje od deset funti, ali među Evropljankama su ipak najlepše, dok su Francuskonje na petom mestu. Na trećem mestu su Šveđanke i Španjolke.

TOP LISTA: Najlepše žene SVIH VREMENA

1. Odri Hepbern

2. Merilin Monro

3. Grejs Keli

4. Sofija Loren

5. Bijonse

6. Brižit Bardo

7. Šeron Stoun

8. Kejt Mos

9. Ava Gardner

10. Skarlet Johanson