Svetska umetnička dela je često teško rastumačiti. Dokazano je da uživanje u umetnosti i umetničkim delima, šetnja po muzejima i galerijama značajno smanjuje nivo stresa u telu. Podstiče lučenje hormona zadovoljstva i smiruje naš um.

I dok da bismo obišli najveće zbirke poznatih umetničkih dela moramo da putujemo u svetske metropole. Od Londona i Pariza do Njujorka. Sada postoji mnogo jednostavniji način da upoznamo istoriju umetnosti. Ali i bogatimo svoja znanja, i istovremeno uživamo u umirujućem efektu koji slike na njima imaju.

Naime, pronašli smo genijalan Jutjub kanal, koji pršti kvalitetnim materijalom koji će oduševiti sve ljubitelje svetske umetnosti. Kao i one koji će to tek postati. Reč je o kanalu Great Art Ekplained. Kanal koji nudi brojne odlične kratke dokumentarne filmove o najpoznatijim umetničkim delima na svetu i na jednostavan način objašnjava zašto su ova dela ikona.

Značaj pojedinih umetničkih dela, skulptura i slika velikih slikara objašnjava se gledaocima i pretplatnicima kanala u 15 do 30 minuta po video snimku. A tu je i poseban izbor dokumentarnih filmova posvećenih najznačajnijim umetničkim gradovima. Kao što su kao Venecija, Pariz ili Firenca.

Kroz ove kratke filmove moći ćete da saznate koji su društveni događaji doveli do toga da su dela o kojima je reč postala toliko legendarna i uticajna, koje tehnike su umetnici koristili i šta je tačno revolucionarno u ovim delima. Od Mona Lize, preko impresionista do pop arta i Pikasa – na ovom kanalu ćete pronaći dokumentarne filmove za svačiji umetnički ukus.

Predstavljamo vam objašnjenja za svetska umetnička dela.

‘Poljubac’, Gustav Klimt

‘Mona Lisa’, Leonardo da Vinci

‘Zvezdana noć’, Vincent Van Gogh

‘Guernica’, Pablo Picasso

‘Lopoči’, Claude Monet