Glumac Pol Njumen bio je na vrhuncu svoje slave kada je u kabinetu svog agenta upoznao mladu glumicu Džoanu Vudvari.

Istina je da se Polu Njumenu Džoana odmah svidela ali je Dzoani on bio antipatičan. Kako kaže, nervirale su je njegove prozirno plave oči zbog kojih su sve žene ludele …

Glumac Pol Njumen je u tom periodu bio oženjen glumicom Džeki Vit i sa njom je imao troje dece. Bio je posvećen porodici i kako se priča hteo je da sačuva taj brak.

Ili je makar hteo sve do snimanja filma ‘Toplo-hladno leto ‘ gde su mu se putevi sada zaista ukrstili sa Džoanom te ubrzo nakon završetka snimanja podneo papire za razvod i par se ubrzo venčao u Las Vegasu.

Preselili u Konktiku i dobili tri ćerke, ali ubrzo su počele da kruže glasine da se Džoana povukla sa scene baš zbog njega.

Oni su te glasine demantovali sa filmom ‘’Rejčel, Rejčel’’ koji je režirao upravo Pol. A Džoana je bila nominovana za najbolju žensku ulogu. Ređale su se mnogobrojne nagrade i zajednički filmovi ali su se svi pitali koja je njihova tajna i kako ljubav toliko dugo traje ?

Na veliku sreću dobili smo njihov recept:

  • Udvaranje ne treba da se završi medenim mesecom, već da traje ceo život .
  • Raditi nešto jedno za drugo ne iz dužnosti, nego iz radosti.
  • Bitno je zaboraviti i oprostiti, jer nije poenta venčati se sa pravom osobom već biti ta prava osoba.

Kružile su raznorazne glasine o tome kako je Pol neveran a on je tada dao legendarnu izjavu.

– Zašto bih se zamlaćivao hamburgerima, kada kod kuće imam šniclu – rekao je on jednom prilikom time dao odgovor na sve.

Pol i Džoana su 2007. godine proslavili ‘’zlatnu godišnjicu’’ a oni ni tada nisu skidali taj zaljubljeni osmeh.

Pol je preminuo u svojoj 84. godini života nakon duge borbe sa rakom, a uz njega je do samog kraja bila njegova jedina ljubav Džouana.

Ovaj par je ušao u legendu i sada zaista može da nas vodi kroz život kada je ljubav u pitanju. U svakom segmentu je potrebna doza poštovanja, požude, tolerancije, i puno ljubavi čak i kada vam ta druga osoba ide na živce.

Bilo kako bilo, prava ljubav je moguća, ali kako je Pol već sam izjavio:
‘’Moramo biti mi prava osoba’’.