Film „Ne igraj na Engleze“, reditelja Slobodana Pešića, počeće da se prikazuje u bioskopima širom Srbije. Glavne uloge u filmu tumače Ivan Tomić, Daniel Sič i nedavno preminuli Marko Živić.

Ova je poslednji film Marka Živića i poslednja uloga

– Presrećan sam što će film napokon ugledati mrak bioskopa i što će konačno priča u koju smo krenuli pre nekoliko godina imati finale kakvo zasužuje. U isto vreme sam i tužan što jedan od Engleza. Naš brat sa scene i iz kadra nije više sa nama. Ali sva trojica smo zajedno na platnu i radujem se što će publika moći da vidi Marka u jednoj od najzrelijih uloga koje je ostvario. Verujem da je to dovoljno za glumca, da od njega ostane svetlost u bioskopskom mraku. Izjavio je Ivan Tomić, jedan od glavnih glumaca na filmu i Markov dugogodišnji kolega u pozorištu.

I Daniel Sič se raduje što će film posle tri godine najzad biti prikazan pred publikom i pred vernim fanovima istoimene predstave. Koju je sa Markom i Ivanom, godinama izvodio u Beogradskom dramskom pozorištu.

– Sa ushićenjem iščekujem reakciju publike kako one koja je gledala predstavu tako i onih koji nisu uspeli da je vide. Napravili smo nešto što je drugačije. Jedino što me slama je činjenica da pored nas na poklonu neće biti naš dragi Marko sa kojim smo živeli na sceni i sa kojim živimo u ovom filmu.

Film Marka Živića„Ne igraj na Engleze“ prati trojicu dugogodišnjih prijatelja Buleta, Piksija i Pauna koje povezuje zajednička strast prema klađenju na rezultate utakmica engleske fudbalske lige. Tokom samo jednog poluvremena, prelazeći iz komedije u dramu i nazad, neizvesnost rezultata će izbaciti nenadano na površinu sav „prljav veš“ njihovog odnosa.

Pored Marka, Ivana i Daniela, ostale uloge u filmu tumače Isidora Građanin, Frano Lasić, Vesna Čipčić, Milorad Kapor, Marija Vicković. Pavle Veselinović, Mariana Aranđelović, Đorđe Kreća i Irena Mišović. Film „Ne igraj na Engleze“ doživeo je svetsku premijeru na prošlogodišnjim 56. Filmskim susretima u Nišu, na kojem je Ivanu Tomiću dodeljena Povelja za izuzetnu mušku ulogu.