Nakon što se drama Džoni Dep protiv Amber Herd donekle završila, fanovi počinju da se pitaju da li će se Dep vratiti svojoj najboljoj franšizi, „Pirati sa Kariba“.

Još uvek ništa nije potvrđeno. Međutim, konsenzus je da bi se to moglo dogoditi. Ipak, postoje neke dobre vesti na frontu Pirata. Razlog je jer je dugogodišnji producent Džeri Brukhajmer potvrdio da Pirati sa Kariba 6 idu korak napred.

Još bolja vest je da se jedan od originalnih pisaca vraća da napiše film, Ted Eliot. Eliot je radio na četiri različita filma u franšizi kao pisac.

Džeri Brukhajmer je izrazio svoje uzbuđenje što će vratiti Eliota u okrilje.

– Veoma sam uzbuđen, biće sjajno. Upravo sada sastavljamo celu priču. Još uvek radimo na scenariju, ali je veoma jedinstven i ima jednog od originalnih pisaca koji je napisao prvi deo, Teda Eliota. On odlično vlada jezikom, piše sjajne likove i priča sjajne priče – rekao je Brukhajmer.

To je sjajna vest, jer smo izvestili da se izrađuju spin-off filmovi, koji u suštini ponovo pokreću franšizu. Rečeno je da Margo Robi vodi ženski film o Piratima, a Eliot bi mogao da piše glavni nastavak „Pirati sa Kariba 6“. Da li se Dep vraća ili ne biće otkriveno kasnije.

„Piratima sa Kariba 6“ bi bilo dobro da se Džek Sperou vrati po okrilje Diznija, jer franšiza možda neće biti uspešna bez njega.

Problem je što u prošlosti filmovi sa ženskom postavkom nisu dobro prolazili. Zato ostajemo u predostrožnosti, ali optimisti u pogledu uloge koju nosi Margo Robi.

Međutim, ona je spektakularna glumica, tako da bi mogla da podigne franšizu do visine na kojoj još nije bila. Ipak, nadamo se da Brukhajmer ima postavljen plan kako da pokuša da namami Depa da se vrati na njegovu najikoničniju ulogu.

Džoni Dep je izjavio da ne želi da se vrati. Odluka je pala nakon što ga Dizni nije podržao tokom njegovih tužbi protiv Amber Herd. Međutim, mogli bismo videti na neki način kameo Džeka Speroua.