Podsećamo, Sonja je pronađena mrtva 2008. godine, u Kursulinoj ulici, u svom stanu, na Vračaru. Sudbina Sonje Savić bila je više nego tragična. Zvanični izveštaj obdukcije pokazao je da je Sonja preminula usled prevelike doze narkotika, a informacija koja je duboko potresla javnost jeste da je Sonja pronađena u stanu koji, osim prljavog dušeka, nije bio drugi nameštaj. Sonja je spavala na dušeku na podu, a svuda oko nje bili su razbacani špricevi.

Sonjina jedina ljubav bio je džez pijanista, Vlajko Lalić. NJih dvoje su se upoznali dok je Sonja bila još tinejdžerka. Svi su znali da je ona maštala da će se za njega udati i da će mu izroditi decu. Sve se preokrenulo nakon njegove prerane smrti 1990. godine, kada se, usred oluje, utopio na jedrenju.

– Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom – govorila je Sonja.

Ona je mesecima kasnije bila u depresiji zbog Lalićeve smrti. Nedugo nakon toga, otišla je u Sloveniju gde je provela narednih deset godina, a po povratku u Srbiju vratila se glumi, ali to je bilo daleko manje zapaženo u poređenju sa periodom nakon Vlajkove smrti. Jedna od najvećih glumica, ali je sudbina Sonje Savić bila jako tragična.