Varljivo leto ’68 je film koji je okupio mnoge glumačke legende. Snimljen je 1984. godine. A svi smo ga tokom života odgledali makar jedanput. U filmu se pojavljuju istinski glumački magovi poput: Slavka Štimca, Bate Stojkovića, Mire Banjac, Mije Aleksića, Aleksandra Berčeka, Nede Arnerić, Miće Tomića itd. Glumica koja je delila kadrove sa ovim istinskim legendama filma bila je i Sanja Vejnović.

Svakako jedna od bitnijih uloga u karijeri Sanje Vejnović jeste uloga Ruženke Hrabalove u filmu „Varljivo leto ’68“.

Iako je ova prelepa glumica početkom 80-ih godina važila za zvezdu u usponu, nije ostvarila glumačku karijeru, kakvu su joj predviđali. Imala je Sanja još jednu izuzetno zapaženu ulogu, a radi se o filmu „Banović Strahinja“. U ovom ostvarenju reditelja Vatroslava Mimice, Sanja Vejnović na maestralan način iznosi ulogu grešnice Anđe, u koju je Banović Strahinja bio zaljubljen do smrti.

Imala je kasnije, tokom karijere Sanja Vejnović još nekoliko pozorišnih i filmskih uloga. Ali gledaocima će najviše u sećanju ostati kao prelepa čehinja Ruženka, koja je u „Varljivom letu ’68“ pomutila razum mladom Perici, koga je na filmu igrao fantastični Slavko Štimac.

Sanja danas ima 61. godinu, retko se pojavljuje na malim ekranima. A kada se i pojavi u nekom ostvarenju, uglavnom igra epizodne uloge. Stoga se nameće zaključak, da se Sanja Vejnović, nekada mlada perspektivna glumica, povukla sa scene. Te se okrenula drugim poslovima i zanimanjima.