Britney Spears, vratila se na muzičku scenu nakon šest godina. Objavljen je njen duet s Eltonom Johnom – „Hold Me Closer“, koji je obrada njegove pesme „Tiny Dancer“ iz 1971.

– Oki dokie… moja prva pesma u šest godina. Prilično je cool što pevam s jednim od muškaraca s najviše stila našeg doba. Ovo je velika stvar za mene – kazala je Spears.

U najavi pesme „Hold Me Closer“, koja takođe ima elemente Eltonovih pesama „The One“ i „Don’t Go Breaking My Heart“, navodi se da su se dvoje pevača prvi put sreli 2014. Godinu  kasnije, Spears je tvitala koliko joj se sviđa pjesma „Tiny Dancer“ i pokrenula ideju o saradnji.

– Nakon što je čuo prvi isečak singla ranije ovog leta, Elton John je znao da je odmah prepoznatljiv vokal Britney Spears savršen za oživljavanje pesme – prenose strani mediji.

John je ove sedmice izveo tu pesmu u restoranu na jugu Francuske na oduševljenje okupljenih.

– Apsolutno sam oduševljen što sam imao priliku raditi s Britney Spears. Ona je zaista ikona, jedna od najvećih pop zvezda svih vremena i zvuči nevjerojatno u ovoj pjesmi. Jako je volim i oduševljen sam onim što smo zajedno stvorili – rekao je.