Izlazi film o časnim sestrama lezbejkama.

Film reditelja Paula Verhoevena, utemeljen na životu časne sestre Benedete Karlini, trebalo je da bude prikazan ovog petka.

„Ovaj film o časnim sestrama lezbejkama je prevara i ništa drugo nego očiti napad na katoličku veru“, izjavio je za Belfast Telegraph Damijen Marfi, ispred udruženja Irish Society for Christian Civilisation.

Iako će prikazivanje normalno započeti u Irskoj i Velikoj Britaniji, Marfi je istakao da je početak prikazivanja. Rekao je: „kalkulisana uvreda svim hrišćanima“ i da je sramotno da se to dopušta na ovako bitan dan.

Film je i pre naišao na histeriju vernika koji su zgroženi scenama časnih sestara koje se maze s Isusom, stautom Device Marije. Ona se koristi kao igračka za seks i pornografskim prikazom časnih sestara u lezbejskim scenama.

„Ne razumem kako ćete nešto što se dogodilo 1625. nazvati blasfemijom. Ne možete da menjate istoriju ni stvari koje su se dogodile, a film sam bazirao na onome što se dogodilo. U ovom slučaju, koristiti reč blasfemija je glupo“, rekao je reditelj.