Turneja Depeche Mode podržaće nadolazeći 15. studijski album benda, „Memento Mori“, koji bi trebao izaći u proleće 2023. godine.

Dave Gahan i Martin Gore otkrili su danas da će turneja započeti posebnim, ograničenim datumima u severnoameričkim arenama počevši od 23. marta. Pre nego što bend krene u Evropu na svoju letnju stadionsku turneju. Ovi ograničeni datumi u Severnoj Americi uključuju Madison Skuare Garden u Njujorku, United Center u Čikagu. Kia Forum u Los Anđelesu i Scotiabank Arenu u Torontu. Bend će započeti svoj evropski stadion 16. maja, sa poznatim stanicama uključujući Stade de France u Parizu. Olimpijski stadion u Berlinu, stadion San Siro u Milanu i stadion Tvickenham u Londonu.

Depeche Mode – Momento Mori

Govoreći o „Memento Mori“, Martin Gore komentariše: „Počeli smo raditi na ovom projektu početkom pandemije. A njegove su teme bile direktno inspirisane tim vremenom. Nakon Flečove smrti, odlučili smo da nastavimo jer smo sigurni da je to ono što bi on želeo. A to je projekat zaostao da daje dodatnu nivo značenja.“ Dejv Gahan je dodao, „Fletču bi se svideo ovom albumu. Stvarno se veselimo što ćemo ga uskoro podeliti s vama i jedva čekamo da vam ga predstavimo uživo na nastupima sledeće godine.“

Turneja Memento Mori biće 19. turneja Depeche Modea i njihova prva u više od pet godina. Poslednja turneja benda, „Global Spirit Tour 2017.-2018.“ Bila je najduža do sada gde je bend svirao pred više od 3 miliona obožavatelja tokom 130 nastupa dalje Evrope i Severne Amerike.

„Memento Mori“ je 15. studijski album Depeche Modea i nastavak kritički hvaljenog „Spirita“ iz 2017. „Memento Mori“ biće objavljen širom sveta u proleće 2023. za izdavačku kuću Columbia Records.

Nakon prodatih više od 100 miliona ploča i odsviranih koncerata pred više od 35 miliona obožavatelja širom sveta, Depeche Mode ostaje muzička sila koja se stalno razvija i ima jedinstven muzički uticaj. Neizbrisiva inspiracija obožavateljima, kritičarima i umetnicima, Depeche Mode nastavlja ići napred, sa albumom „Memento Mori“ i istoimenom turnejom koja predstavlja otvaranje najnovijeg poglavlja neprevaziđenog i trajnog naslijeđa.