Bivši američki predsednik Donald Tramp sahranio je svoju nedavno preminulu bivšu suprugu Ivanu na svom golf terenu u Nju Džersiju. Tako pišu američki mediji, razmatrajući da li je to uradio zbog poreskih olakšica.

„Nećete verovati, ali Donald Tramp možda je sahranio Ivanu na svom golf terenu zbog poreske olakšice“. Tako stoji u naslovu američkog časopisa „Vanity Fair“. Tamošnji mediji pišu kako su, pod zakonima savezne države Nju Džersi. To je emljište koje se koriste za sahranjivanje mrtvih oslobođena plaćanja niza poreza, između ostalog na nekretnine, nasleđe i prihode.

Sociološkinja Bruk Harington sa Univerziteta Dartmut, autorka knjige o načinima na koje najbogatiji izbegavaju plaćanje poreza. Rekla je da je „isprva bila skeptična oko glasina da je Tramp sahranio svoju bivšu suprugu“ zbog poreskih olakšica. Ali da se, istražujući zakone Nju Džersija, uverila da oni to zaista omogućuju te kako ne određuju minimalan broj pokopanih da bi se olakšice mogle primeniti, piše „Vanity Fair“.

Ivana Tramp umrla je prošlog meseca nakon pada niz stepenice, verovatno nakon što se onesvestila. „New York Post“ je još 2017. izvestio da je Tramp dobio dozvolu za Ivanin grob u blizini prve rupe na golf igralištu, ali i više grobova koje mogu da kupe svi koji tamo žele da počivaju.