Edi Veder, frontmen grupe Pearl Jam, obradio je pesmu „Long shadow“ povodom rođendana svog kolege i pokojnog prijatelja Džoa Stramera. Ova pesma se u originalu nalazi na albumu „Streetcore“. 2003. godine je grupa The Clash album izdala posthumno. To je bio omaž svom dugogodišnjem prijatelju i članu benda.

Edi Veder je snimio pesmu u akustičnoj varijanti, gde pored kamina kraj lagane vatre u spotu svira akustičnu gitaru. Producent spota za pesmu koju je frontmen grupe Pearl Jam posvetio pokojnom muzičaru je Lance Bangs. Spot je svetlost dana ugledao na dan Stramerovog rođenja, složićete se, ne slučajno.

“Samo mislim da je ono što je Joe napravio sa Mescalerosima i tim pločama, i tim pesmama, i tim rečima, bio zvuk zajednice,”  zaključuje Veder. “Mislim da kada imate takav zvuk, slušalac se oseća kao deo te zajednice. Mogu samo zamisliti da je omogućio hiljade i hiljade veza.”

Treba napomenuti i da će već narednog meseca stići novo izdanje box seta: Joe Strummer „002: The Mescaleros Years“. To će zapravo biti nastavak na „Joe Strummer 001“ iz 2018. godine. Takođe treba istaći i kompilaciju solo radova iz 2021. godine pod nazivom „Assembly“