Glumica Đina Lolobriđida, seks simbol 50-ih i 60-ih godina, pala je u nedelju u svom domu u Rimu i odmah je prebačena u bolnicu.

„Operacija je prošla veoma dobro, savršeno je uspešna. Glumica je budna i sada je pod nadzorom lekara“, rekao je njen advokat.

Đina Lolobriđida je kandidat za mesto u Senatu na listi „Suverena i popularna Italija“.Koja, prema anketama, ne bi prešla cenzus od tri odsto koji je potreban da bi bila izabrana.

Lista koja okuplja levičarke stranke – Komunističku partiju i Socijalističku otadžbinu. Zalaže se, između ostalog, za izlazak Italije iz Evropske unije i NATO-a. Prestanak vojne pomoći Ukrajini, ukidanje sankcija Rusiji i protivi se obaveznoj vakcinaciji.

Glumica, rođena 4. jula 1927. godine u centralnoj Italiji i iz skromne porodice koja se preselila u Rim, igrala je sa velikim glumcima. Frenkom Sinatrom, Šonom Konerijem, Marčelom Mastrojanijem i Hemfrijem Bogartom.

Đina Lolobriđida upamćena je po filmovima „Hleb“. „Ljubav i snovi“, „Kralj, kraljica i sluga“, „Trapez“, „Carska Venera“ i „Zvonar iz Notr Dama“.