Rajan Džonson, reditelj serijala „Nož u leđa“ (Knives Out), otkrio je da je glavni lik detektiv Benoa Blank, kojeg igra Danijel Krejg – gej.

Novinari portala „Insider“ postavili su Džonsonu pitanje o Blankovoj seksualnosti. Pozivajući se na scenu iz filma koja ukazuje da ekscentrični detektiv živi sa muškarcem.

 – Da, očigledno jeste – rekao je reditelj, odgovarajući na pitanje znači li to da je Blank gej.

Džonson je spekulacije o seksualnoj orijentaciji poznatog filmskog detektiva potvrdio tokom nedavne konferencije za novinare na Londonskom filmskom festivalu. Gde je promovisao film „Stakleni luk“, nastavak hita „Nož u leđa“, prenosi NME.

Poput detektiva Poaroa iz romana Agate Kristi, Krejgov junak će u nastavku rešavati sasvim novu misteriju u koju su uključeni novi protagonisti.

Među zvezdama ovog ostvarenja su Dejv Batista, Edvard Norton, Kejt Hadson, Itan Hok, Džesika Henvik i drugi.

Nastavak filma „Nož u leđa“, koji nosi naziv „Glass Onion: A Knives Out Mystery“. Biće dostupan za gledaoce širom sveta krajem godine.

Netfliks je  potvrdio da će film biti na platformi 23. decembra zajedno sa ograničenim prikazivanjem u bioskopima. Koje dolazi nekoliko meseci nakon premijere u Torontu, a zatim njegovog evropskog debija u oktobru na BFI London Film Festivalu, piše NME.

Deo filma sniman je u Beogradu.