Netfliksova serija posvećena kraljici The Crown, obustavila je snimanje. Kraljica Elizabeta II bila je monarhinja sa najdužim stažom u britanskoj istoriji, sedeći na tronu 70 godina.

Kada je 8. septembra, preminula u svom domu u Škotskoj u 97. godini. Bacila je senku na celu zemlju, ali i obožavaoce širom sveta. Među ožalošćenima nisu bili samo članovi britanske kraljevske porodice. Već i glumci i ekipa megapopularne Netfliksove serije ‘The Crown’, koja je posvećena životu kraljice Elizabete.

Podsetimo se, ‘Kruna‘ je najskuplja Netflik produkcija ikada i jedna od najcenjenijih serija danas, a fanovi željno iščekuju nove epizode ​​tokom cele godine.

No, čini se da ćemo na šestu sezonu čekati jako dugo. Pala je odluka, kraljici u čast, da se s produkcijom i snimanjem 6. sezone stane na neodređeno vreme. Vest je to koju je javnosti pustio pisac serije Peter Morgan. Iako je mnoge ova vijest ražalostila, ona zapravo i nije toliko iznenađujuća.

Naime, sam redeatelj serije, Stephen Daldry, već je ranije rekao kako će se s novim snimanjima pauzirati i pričekati u slučaju kraljičine smrti. Sad kad se to dogodilo, cela ekipa odlučila je ispoštovati njegove reči.

‘Niko od nas ne zna kada će to vrijeme doći, ali bilo bi ispravno i prikladno pokazati poštovanje kraljici. To bi trebalo biti iskazivanje časti i znak poštovanja’, izjavio je još 2016. godine.

Inače, nakon što je prve dve sezone Elizabetu II glumila Claire Foy, a u trećoj i četvrtoj Olivia Colman, u 5. i 6. sezoni serije trebali bismo gledati Imeldu Staunton.