Legendarni glumac Milan Lane Gutović preminuo je prošle godine tačno na današnji dan u 75. godini od posledica korona virusa

Lane je dve nedelje pre smrti primljen u bolnicu gde je bio na intenzivnoj nezi. A kasnije priključen i na kiseonik. Svi testovi na korona virus pokazali su da je glumac bio negativan. Ali je imao promene na plućima za koje su lekari pretpostavljali da je mogle da budu posledica ranije preležanog kovida-19.

Serije i filmovi poput „Tesne kože”, „Metle bez drške”, „Otvorenih vrata”. Samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat.

A mnogi nikada nisu saznali detalje vezano za „Tesnu kožu 5“ koja nikada nije prikazana. Naime, Lane Gutović je trebalo da igra Srećka Šojića u „Tesnoj koži 5“. Ali je dao predlog da se lik Dimitrija Pantića. Kog su tumačili Nikola Simić i Petar Kralj, izbriše iz serije.

– Dao sam predlog, za koji mislim da će biti usvojen, a to je da se lik Pantića izbriše. Dosad su njega igrali gospoda Nikola Simić i Pera Kralj, koji više nisu među nama. Neka smisle neki novi lik koji ima karakteristike Pantića – naveo je Gutović za medije, kratko pre nego što je planiran početak snimanja.

Iako mu je uloga Srećka Šojića obeležila život, Lane je ostavio niz neverovatnih uloga. Prva veća rola na velikom platnu bila je uloga Pinkija u filmu „Bekstvo“, a glumio je i u filmovima „Bela košulja“, „Srećna porodica“ , „Laf u srcu“, „Kir Janja“,“Majstor i šampita“, „Šmeker“ „Sumnjivo lice“, „Pokojnik“, kao i u serijama „Otpisani“, „Povratak otpisanih“, „Metla bez drške“, „Ono naše što nekad bejaše“ i mnogim drugim.