Festival Rockam Dorćol 2 održaće se u saradnji sa Rock Village festivalom u Dorćol Platzu 7. i 8. oktobra, nastupaju: M.O.R.T (Hrvatska), Vrpca (Crna Gora) i Sharks, Snakes & Planes, Nikola Vranjković i Smena 8.

Prvi Rockam Dorćol održan je 2021. godine kao odgovor na dugu pauzu u susretu bendova sa publikom, izazvanu pandemijskim uslovima.

Samo godinu dana kasnije Rockam Dorćol je prerastao u dvodnevni međunarodni festival.

Prve večeri festivala nastupaju: M.O.R.T, Vrpca i Sharks, Snakes & Planes.

M.O.R.T. skoro tri godine nisu nastupali pred domaćom publikom, te se njihov nastup 7. oktobra smatra pravom poslasticom festivala. Beskompromisni punk-blues bend iz Sinja (Hrvatska), žestokog zvuka i živih nastupa zavodi publiku širom regiona deceniju unazad. Energija i bezrezervno davanje stoje u svakom njihovom potpisu. A energije se nakupilo, jer su se jednako uželeli i oni beogradske publike, a i ovdašnji fanovi njihovih neponovljivih koncerata.

Prve večeri Rockam Dorćol 2 festivala nastupiće i Sharks, Snakes & Planes, kao idejni tvorci i domaćini festivala, a na njihov poziv i grupa Vrpca. Ovaj podgorički alt-rock bend obeležava 10 godina postojanja, pa će slavljenički nastup imati i u srcu Dorćola. Kroz angažovan tekst, muzika benda Vrpca nosi prepoznatljivu finesu alter roka, sa jasnim uticajima. Ali i ličnim pečatom, gde je estetika ključni motiv za interakciju sa publikom. Vrpca održava svoj izraz u vremenu najturbulentnijem od svih, prijemčiv svakoj duši koja hoda u bržem ili sporijem ritmu bilo kog grada.

Druge večeri Rockam Dorćol 2 festivala, 8. oktobra: Nikola Vranjković i Smena 8

Zvuči skoro neverovatno činjenica da u Beogradu postoji koncertni prostor u kojem Nikola Vranjković nije nastupao. Ali postoji – baš Dorćol Platz, prisutni će magiju njegovog koncerta doživeti i u ovom ambijentu. Kao svog gosta dovodi kantautora koji se potpisuje kao Smena 8, a koji će prilagoditi atmosferu novoj ekploziji zvuka koju Vranjković priprema sa svojom mnogobrojnom ekipom.