Sada je već svima poznato da će nastavak filma “Džoker” biti mjuzikl.

U prvom filmu poznata je scena u kojoj Artur odnosno Džoker pleše, sada će plesati još više dok će Lejdi Gaga, koja će u nastavku glumiti Harli Kvin, pevati.

Iako se radnja filma originalno odvija u Njujorku, nastavak će se snimati u Los Anđelesu i to zato što Kalifornija nudi producentima filma poresku olakšicu u iznosu od 12,6 miliona dolara.

Već je poznata i finansijska strana filma.

Budžet filma “Džoker: Folie à Deux” iznosiće 150 miliona dolara a zanimljivo je da će Feniks biti plaćen dvostruko više od Lejdi Gage jer će on dobiti honorar od 20 miliona dolara dok će njen iznositi deset.

Utrostručen honorar

U prvom filmu honorar glavnog glumca iznosio je 4,5 miliona dolara tako da će se u nastavku gotovo upetostručiti.

Ono što je najbitnije, jest da će se film zvati “Džoker: Ludilo udvoje”. Što je izraz koji označava identičnu ili sličnu mentalnu bolest koja je zahvatila dve ili više osoba, najčešće članove porodice.

Za sada se ne zna ko će biti ta druga osoba koja je mentalno obolela.

Onu prvu, poznato je, ponovo će gumiti Hoakin Finiks koji je osvojio Oskara baš za tu ulogu i hit iz 2019. Takođe, reditelj i scenarista nastavka ponovo će biti genijalni Tod Filips.

“Džoker” je pre dve godine zaradio više od milijardu dolara na svetskim bioskopskim blagajnama.

Te godine bio je šesti na listi filmova s najvećom zaradom, ujedno je pobedio na filmskom festivalu u Veneciji.

Film je imao 11 nominacija za nagradu Oskar, a osim Feniksa nagradu američke Filmske akadaemije osvojila je i Hildur Guðnadóttir za originalnu muziku.

Osim dvoje glavnih glumaca, poznato je da će se u filmu, u bitnoj ulozi, pojaviti Hari Loti. Poznat po ulozi u HBO seriji “Industrija”, zatim Džejkob Lofland koji će glumiti Džokerovog cimera u zatvoru. Dok će Zazi Bic ponoviti ulogu iz prvog filma, Sofi, komšinicu u koju je Džoker zaljubljen.