Kroz film o Elvisu Prisliju prikazana je njegova sudbina od samog detinjstva, do stvaranja ikone kakva je on bio i ostao do današnjeg dana.

Ovo je priča o daru koji je pevač posedovao, kao i putu i problemima kroz koje je prolazio. Nije se odupirao od istog i samim tim prepuštajući se svojoj sudbini.

Život i karijeru pevača, kroz glavnu ulogu, za koju se najvljuje da će biti najveća u njegovoj karijeri, prikazaće nam Ostin Batler.

Uz njega, ulogu ozloglašavajućeg menadžera kralja roka, tumači Tom Henks koji se i u samom trejleru predstavlja u novom svetlu, po prvi put ne kao Elvisov neprijatelj i kao još jedna osoba u njegovom životu željna profita (kako ga i dalje mnogi smatraju), već kao osobu koja je bila bliska i zapravo vrlo slična sa pevačem.

„Počastvovan sam što me je Baz pozvao na ovaj put zajedno sa njim, zaista je životna privilegija. Biće dug istraživački proces“, izjavio je Ostin, na jednom od intervjua: „Ovo je životni poziv, zasigurno“.

Karakteristično za Lurmanove filmove jesu gostovanja raznih muzičara u njegovim mjuziklima, stoga ni ovaj film neće biti izuzetak. Među muzičarima ovog filma, naći će se i BB King i Litl Ričard. Ostale uloge tumačiće: Kelvin Harison Junior, Olton Mejson, Helen Tomson, Ričard Roksburg, Olvija Dejong, Luk Brejsi, Nataša Baset, Dejvid Venam.

Za film o Elvisu Prisliju scenaristi su, osim reditelja, Sem Bromel, Krejg Pirs i Džeremi Doner. Dok su producenti filma Lurman, Gajl Bermen, Ketrin Martin, Patrik Mekormik i Šuler Vajs. Muziku je komponovao Eliot Vilera.