Svetska premijera prvog filma mlade rediteljke Sandre Mitrović “Komedija na tri sprata” održana je večeras u okviru programa 57. Filmskih susretima na Letnjoj pozornici u Nišu.

Protagonisti filma – Slobodan Boda Ninković, Vesna Trivalić, Dragan Gagi Jovanović, Miodrag Radonjić i Pavle Mensur poklonili su se niškoj publici praćeni gromoglasnim aplauzom publike.

Priča prati komične i često sulude avanture stanara jedne naizgled sasvim obične stambene zgrade.

Galerija likova – otuđenih i samoživih, ali i luckastih i dobrodušnih, biva suprostavljena usamljenoj zgradi u kojoj žive, a koja kao i zajednica koju su zapustili, počinje ubrzano da propada.

Velika zvezda srpskog glumišta Vesna Trivalić napominje da je u scenariju za film osetila povezanost, toplinu, nešto romantično, poetično.

Vesna Trivalić

– Zapravo Gagi (Jovanović), Pavle (Mensur) i ja smo četvoročlana porodica. Videćete, četvrti član je pas. Imala sam osećaj kao da me vremeplov vratio u neka davna vremena mog života. Sa Sandrom je saradnja bila fantastična. Ona je pre svega jedna tiha, maštovita i mudra rediteljka. Znala je šta želi i nekako smo uživali. Bilo je to uzbudljivo putovanje – rekla je Vesna Trivalić za Tanjug.

Proslavljeni glumac Dragan Gagi Jovanović ističe da je atmosfera na snimanju bila najbolji deo procesa nastajanja filma.

– Ništa nam nije bilo teško. Nisam puno radio u poslednje vreme, ali kada sam pročitao scenario pomislio sam da je to nešto što treba da podržim i da treba da učestvujem u tome, zato što je neobično u današnja vremena da se snimaju ovakvi filmovi. Ovaj film bih gledao i večeras drugi put, samo da nema ove utakmice… – rekao je šaljivo Gagi Jovanović Tanjugu.

Rediteljka ostvarenja Sandra Mitrović naglašava da joj je veoma drago što se njen film prikazuje u Nišu.

– Veliko nam je zadovoljstvo da smo ovde u Nišu. Na ideju za ovaj film došla sam pre nekoliko godina. S obzirom na to da sam ja živela u inostranstvu , shvatila sam da ne postoji takav komšilu kao kod nas. Onda mi je pre nekoliko godina preminula baka. Došla sam iz Njujorka na njenu sahranu i videla sve komšije iz stare zgrade. Te ljude nisam videla deset godina – kaže rediteljka i scenaristkinja Sandra Mitrović.

Glumac Miodrag Radonjić kaže da mu je bila velika čast da pripada glumačkoj podeli filma “Komedija na tri sprata”

– Nisam primetio da imamo često ansambl filmove. Naročito je saradnja sa kolegama u filmu je bila velika čast za mene. Saradnja sa Sandrom je bila fenomenalna – kaže Miodrag Radonjić.

Glumac Slobodan Boda Ninković kaže da će publika osetiti dobru atmosferu sa snimanja filma dok bude gledala ostvarenje “Komedija na tri sprata”.

U filmu igraju i Pavle Mensur i Jelisaveta Seka Sablić, Nataša Tapušković, Ljubomir Bandović, Vanja Nenadić.

Velika beogradska premijera ostvarenja “Komedija na tri sprata” očekuje se sredinom oktobra.