Udruženje „Čuvari ognjišta“ uz pokroviteljstvo Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, organizuje manifestaciju „Festival srpske trpeze“. Održava se 10. i 11. septembra ove godine u Tržnom centru BIG Rakovica.

„Festival srpske trpeze“ ima za cilj da doprinese očuvanju našeg gastronomskog nasleđa. Kroz različite aktivnosti u izlagačkom, takmičarskom, edukativnom i kulturnom programu posetiocima festivala predstaviće se veliki broj učesnika i izlagača. Na jednom mestu biće aktuelni prvaci i uvaženiji takmičari sa različitih manifestacija u Srbiji, kao i proizvođači hrane i pića kojima se Srbija ponosi.

Gosti iznenađenja su glumci serije „Igra sudbine“ koji će pokazati svoje kulinarske veštine. Pored uživanja u ukusima i muzici sa naših podneblja, posetioci će moći da probaju i kupe specijalitete poput suvomesnatih proizvoda, sireva, kolača, meda, slatkiša, sladoleda, rakije, vina, piva direktno od proizvođača uz specijalne festivalske popuste.

Na „Festivalu srpske trpeze” u nedelju 11. septembra predstaviće se i portal Naj žena. Osim nezaboravnog druženja, spremili su i mnogo zanimljivih takmičenja i vrednih nagrada za pobednice.

Biraće se „naj domaćica“ i to tako što je osmišljeno zanimljivo takmičenje u kulinarskim veštinama. Pobednica i najspretnija domaćica osvojiće „Alfa Plam“ šporet.

Takođe, biće izabrana i „naj mama“. Sve mame koje žele da učestvuju rešavaće kviz znanja o pravilnoj ishrani dece. Mama koja bude pobedila, kući će odneti „Gorenje smoothie maker“.

Osim toga, biće i takmičenje za „naj recept“, pa ste pozvani da dođete na štand Naj žene, podelite omiljeni recept. Naj žena će ga objaviti na sajtu, a čitateljke izabrati tri koja im se najviše sviđaju. Prvoplasirani osvaja „Vivax mikrotalasnu rernu“, drugo plasirani mikser „Gorenje“, a treća nagrada je ketler „Gorenje“.