Saint Laurent brend koji je uvek prvi.

Kreativni direktor brenda Saint Laurent, Anthony Vaccarello. Odabrao je šest fotografa koji će na svojim slikama predstaviti različite elemente identiteta francuske modne kuće. Njih je osnovao Yves Saint Laurent.

Sofisticirano, elegantno sa prepoznatljivom dozom nenametljivog seksepila.

Ako postoji žena koja može da izgleda maksimalno seksepilno. Zakopčana do grla u haljini do poda, sva u crnom, sa tek obrisima figur. To to je onda Yves Saint Laurent žena.

Tanane, prefinjene, tako glamurozne, a tako jednostavne. Ništa ne govori više o prepoznatljivom francuskom šiku od modela koji dolaze iz kuće jednog od najvećih modnih magova našeg vremena.

Anthony Vaccarello preuzeo je kreativnu dirigentsku palicu kuće pre punih šest godina i čini se da mu je upravo toliko trebalo se u potpunosti opusti, dopuštajući da ga dnk modne kuće Saint L. prodre u srž njegovih kolekcija.

Izložbe fotografa koje je Vaccarello odabrao održaće se u gradovima za koje su umetnici koji izlažu najviše vezani, a to su London, Njujork, Tokio, Seul, Pariz i Šangaj.

Sav onaj glam punk, neizostavna crvena boja, mrežaste čarape i mini suknje – sve je to spakovano na dno ormana i čeka novu generaciju ćerki da postanu tinejdžerke i mlade buntovnice sa stavom.

Vaccarellova žena sada je prigrlila srž svoje ženstvenosti. Kojoj joj je Yves podario kroz masculine krojeve, fluidne forme i bogate krznene teksture.

Vaccarellova žena prerasla je razmazan kreon, lateks, šljokice, čarape na tufnice i mini šortseve. Sada slavi prefinjenost estetike 30-ih i 80-ih godina prošlog veka i oseća se samopuzdanije no ikada ranije.

Umetnici pripadaju projektu Magnum Artists (naširoko poznati po knjizi Magnum Artists: Great Photographers Meet Great Artists).