Sajam knjiga 2022. biće održan od 23. do 30. oktobra ove godine. A u pitanju je jubilarno 65. izdanje omiljene manifestacije ljubitelja knjiga.

Sajam knjiga 2022. održava se na beogradskom Sajmu. Kao i uvek, ponudiće ljubiteljima književnosti brojne štandove, akcije, popuste i promotivne aktivnosti kao što je druženje s piscima.

Školski dan biće u četvrtak 28. oktobra i tada se očekuje veliki broj organizovanih poseta jer će cene kolektivnih ulaznica iznositi samo 150 dinara. Porodični dani su u utorak i sredu. 24. i 25. oktobra. Kada će moći da se kupi posebna karta za porodicu po ceni od 800 dinara.

Međunarodni beogradski sajam knjiga jedna je od najstarijih i najvažnijih književnih manifestacija u regionu. Njegov osnovni cilj je pružanje mogućnosti izdavačima, autorima, knjižarima, bibliotekarima, distributerima knjiga. Ali i ompanijama za multimediju i drugim akterima, da uspostave kontakte, razmene iskustva. Ali i sklope poslovne dogovore i ostvare druge vidove poslovne i kulturne saradnje. Svi izdavači iz Srbije i najugledniji izdavači iz regiona na Sajmu predstavljaju svoju godišnju izdavačku produkciju.